Simon Beck
 
Facebook is net een lift die langs verdiepingen met kunst stijgt en daalt, en ik de liftbediende. Zo zag ik, de facelift bedienend,  werk van Simon Beck. Hup op de liftknop gedrukt en deze verdieping bezocht.


Simon Beck maakt adembenemende tekeningen in zand en in sneeuw. In allebei de gevallen heeft hij alleen kompas en (sneeuw)schoenen nodig om zijn kunstwerken te kunnen maken. Beck maakt grote mathematische patronen.
Hij maakt de tekeningen vooraf op papier, daarna onderzoekt hij het terrein waar de tekening zal komen om te kunnen beoordelen waar de belangrijkste punten van het ontwerp moeten komen. Op een van die punten start hij. Het kost hem ongeveer tien uur om een werk te maken. Vermoed wordt dat hij veertig kilometer aflegt om een kunstwerk af te krijgen.

 


In de winter, tijdens het ski-seizoen, woont Beck in Frankrijk om daar zijn tekeningen te kunnen maken en te fotograferen. De foto's maakt hij vanuit de skilift, vliegtuig of vanaf een bergtop. In de zomer zet Beck zijn werk voort op het Engelse strand, zoals je in dit filmpje kunt zien.

 

 

 

Meer over Simon Beck vind je o.a. op zijn facebookpagina.

 

 

 

colofon copyright disclaimer contact
arteco magazine voet